Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνες - βυζαντινά σύμβολα

::: Εικόνες - βυζαντινά σύμβολα

ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΙΟΥΓΡΑΦΟΥ Α.Σ.Κ.Τ.-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Οι Έλληνες με το βίο τους, τις αρετές τους, την Φιλοσοφία, ήταν οι προ Χριστού Χριστιανοί! Οι Έλληνες και γενικότερα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν προσκυνάνε βασιλείς γιατί έχουν Παντοκράτορα βασιλέα, αυστηρό μα και ακριβοδίκαιο (δες προσεκτικά την εικόνα στο δεξιό αυστηρό πρόσωπο του Χριστού) ταυτόχρονα δε και συγχωρητικό πατέρα (δες την άλλη γαλήνια πλευρά του προσώπου).
Έχουμε όμως και "Τη Υπερμάχω Στρατηγώ" που είναι γυναίκα. Τρέχει να σώσει τα παιδιά της από τις βαρβαρικές επιδρομές και αυτά την τιμούν ιδιαιτέρως, ντροπιάζοντας εχθρούς κι όσους "σοφούς-ασόφους" υποστηρίζουν ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι μισογύνηδες. "Χαίρε, φιλοσόφους ασόφους δεικνύουσα• χαίρε, τεχνολόγους αλόγους ελέγχουσα".

agiasofia.jpg
Ο ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Πόθος και προσδοκία των Ελλήνων και όλων των Χριστιανών Ορθοθόξων ανά τον κόσμο είναι να πέσουν οι μιναρέδες που τον καλύπτουν και ο Σταυρός να αντικαταστήσει το μισοφέγγαρο στον θόλο. Αυτό άλλωστε είναι και σύμφωνο με τις Διεθνείς Συνθήκες που επιτάσουν: οι λατρευτικοί χώροι να επιστρέφουν στην λατρεία κατά την οποία χτίστηκαν αρχικά.
Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς του λαϊκού μας θρύλου Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος Αυτός θα ελευθερώσει Κωνσταντινούπολη και Αγια-Σοφιά στην οποία και θα τελειώσει η Θεία λειτουργία που έμεινε ημιτελής όταν έγινε η άλλωση της Πόλης, σύμφωνα με τους θρύλους μας.

fpalolog.gif (9836 bytes)
Σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας επί Κωνσταντίνου Παλαιολόγου. Περιλαμβάνει όλα τα σύμβολα της Αυτοκρατορίας.
fpal.jpg (7835 bytes)
Το οικόσημο των Παλαιολόγων με τον ελληνικό σταυρό και τα τέσσερα "Β"
fPaleologon.bmp (7835 bytes)
Βυζαντινή σημαία με το οικόσημο των Παλαιολόγων
Σημαία του Βυζαντινού πολεμικού Ναυτικού με τον ελληνικό σταυρό και τα τέσσερα "Β"
Βυζαντινή σημαία των πρώτων χρόνων με τα χριστιανικά σύμβολα (Σταυρός και μονόγραμμα του Χριστού)
Σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας επί Ισαακίου Κομνηνού. Ο δικέφαλος Αετός προέρχεται από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Παφλαγονία και υπήρχε στο οικογενειακό του οικόσημο. 'Εκτοτε χρησιμοποιείται με μικρές παραλλαγές.
Σημαία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας επί Φραγκοκρατίας (1204 μ.Χ.) με έδρα την Νίκαια. Ο Δικέφαλος αετός συμβολίζει την κυριαρχία σε Ανατολή και Δύση. Κρατά ρομφαία και σκήπτρο. Είναι το σύμβολο που σφετερίστηκαν (...ή εξακολουθούν ακόμη) οι Αυστριακοί, Αλβανοί, Ρώσοι και Σέρβοι.
Σημαία του Μιχαήλ Παλαιολόγου, ιδρυτού της τελευταίας Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Εκυμάτιζε μέχρι την άλωση της Βασιλεύουσας. Τα δύο στέμματα συμβολίζουν της δύο πρωτεύουσες, την Κωνσταντινούπολη και την Νίκαια.
O Μαρμάρινος δικέφαλος αετός επάνω στον οποίο πάτησε ο Κων/νος Παλαιολόγος για να στεφθεί Αυτοκράτωρ. Σώζεται ακόμη στην μεσαιωνική μητρόπολη του Μιστρά, Άγιο Δημήτριο.
Το έμβλημα της Αθωνικής Πολιτείας Τ Ο δικέφαλος αετός της Εκκλησίας
Βυζαντινός οπλίτης γύρω στο 1350 Βυζαντινός πεζός 13ος αι.
Βυζαντινός Ιππέας 13ος αι.
Ιταλός "Κοντοτιέρος" μισθοφόρος που πολέμησε υπό τον Ιωάννη Ιουστινιάνι στην άμυνα της Πόλεως, το Μάιο του 1453
Bυζαντινός πεζός καταβάλει Φράγκο αντίπαλό του. Μωρέας (Πελοπόννησος) 1293 Μογγόλος εναντίον βυζαντινού γύρω στο 1380

Βυζαντινός αξιωματικός του ιππικού 1080 μ.Χ

Ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου